Kristof Fortie

Kristof Fortie, 39 jaar, zet zijn sterke schouders onder de UltraWarmathon en zal eind december niet alleen 4 marathons lopen op 1 dag, maar ook geld inzamelen voor het goede doel! Voor Kristof is het allemaal wel heel speciaal omdat hij ook zelf werkt voor vzw De Triangel, ons goede doel van 2018!

We gingen eens luisteren bij Kristof naar zijn ultra-ervaringen:

“Dat ultralopen, dat is écht een beetje per ongeluk… Want lopen dat komt alleen maar van pas bij het voetballen en die Watersportbaan is eigenlijk ook véél te lang en te ver! Om gezondheidsredenen begon ik toch te fietsen of lopen naar het werk op Scholen De Triangel.
Die regelmaat triggerde de goesting om van dag tot dag te blijven streven naar evenwicht en plezier door sporten. De volgende training zou gewoon de volgende uitdaging worden. Soms heeft het hoofd immers evenveel nood aan beweging als het lichaam… Maar dat stukje langs de Brugse Vaart is een beetje uit de hand gelopen, geïnspireerd door vele prachtige plaatsen en fantastische mensen. Een halve marathon werd een volledige. Asfalt werd trail: in de duinen, de Vlaamse Ardennen of ergens tussen Spa, Malmedy en Houffalize. 11km werd 50km… Of +80 in de EcoTrails van Oslo & Brussel (x3)
Wekelijks lopen in de Oude Kale, Bourgoyen & op “de Sabbe” staan wat in contrast met de vele uren in madrileense heuvels en de Sierra Guadarrama waar mijn eerste alpiene ervaringen direct ook bergultras inluidden: Genaro 50k, Ultra Sierra Nevada, Transvulcania en als sportieve hoogtepunt: 101km CCC in de Alpen. Een sportief hoogtepunt… want mijn eerste UltraWarmathon in 2016, “100 Miles for Life” dat was gewoon de beste 24u van mijn leven. Punt.” 

Kom hem aanmoedigen onderweg, steun hem per kilometer, per marathon of de hele UltraWarmathon!

Elke donatie is welkom op BE08 6451 0308 9413

Steun de UltraWarmathon 2018 en vzw De Triangel : zo kan ook jij helpen bij de ondersteuning van de sportfaciliteiten voor mensen met een beperking!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *